Video: De Architect aan zet!

In de serie De Architect aan zet! vertellen architecten met trots over hun bijzondere (en duurzame) projecten. Deze eerste editie is voor EcoParkHof: een duurzaam thuis. Architect Jos Abbo van Eco Architectuur is zowel initiatiefnemer, ontwerper als bewoner van een heel bijzonder project in het buitengebied Oosterwold bij Almere. Alle woningen binnen het CPO-project zijn in 2016 opgeleverd. De woningen hebben strakke belijningen en robuuste duurzame materialen. Zowel qua filosofie, ligging als realisatie geen doorsnee project.

Voor actieve bewoners

EcoParkHof is niet zomaar een woonwijk. Het is speciaal bedoeld voor bewoners met een ecologische bril die deels streven naar eigen voedselvoorziening met een moestuin en/of boomgaard. Overschot van het eigen geteelde product kan met andere bewoners weer worden uitgeruild.

Fraai en duurzaam

De woningen zijn opgeleverd met onder andere een warmtewisselinstallatie, vloerverwarming en slanke aluminium puien van AluK Ventá met triple beglazing. Daarmee hebben ze niet alleen een fraaie uitstraling, maar zijn ze bovendien bijzonder duurzaam in gebruik van materialen en energie.

Jos Abbo op de bouwlocatie

Jos Abbo op de bouwlocatie in Oosterwold